Palvelumme

Täältä löydät yleisimmät palvelumme kotisairaanhoidosta sekä hoivapalveluista. Jokaisen asiakkaan kohdalla kartoitamme tilanteen ja räätälöimme yksilöllisen sopimuksen tarpeiden mukaan.

Kotisairaanhoidon palvelut:

Verinäytteiden otto

Otamme asiakkaan kotona kaikki lääkärin määräämät verikokeet. Yleisin on Marevan-hoitoisen INR-koe, mutta kyseessä voi olla terveyskeskuslääkärin määräämiä kokeita tai kokeita joita on määrätty erikoissairaanhoidosta.

Verenpaine- ja verensokerinseuranta

Verenpainetta on hyvä kontrolloida ajoittain, varsinkin iän karttuessa. Erityisen tärkeää se on, jos on todettu kohonneita verenpainearvoja tai verenpainetauti. Samoin verensokeria on hyvä joskus mitata. Jos on kohonnut riski saada diabetes, mittaukset ajoittain ovat hyvin tärkeitä.

Korvahuuhtelu

Jos korvissasi tai vain toisessa on tukkoinen tunne ja kuulo on alentunut, voi kyseessä olla korvaan muodostunut vahatulppa. Se on korvahuuhtelulla hoidettavissa. Ennen huuhtelua korvat täytyy tarkastaa. Jos vahatulppa todetaan, huuhtelu voidaan tehdä. Tätä varten vahaa pitää liotella muutaman päivän ajan siihen tarkoitetuilla korvatipoilla.

Lääkehoito

Lääkejaot, reseptien uusinnat, apteekkiasiointi, lääkeinjektioiden anto.

Haavahoito

Haava voi olla krooninen ja jo pitkään vaivannut tai tuore. Kyse voi olla leikkaushaavan tulehtumisesta, säärihaava tai mikä tahansa muu.

Ompeleiden tai hakasten poisto

Jos sinulla on haava, iso tai pieni, johon on laitettu ompeleita tai hakasia, poistamme ne kotikäynnillä. Samalla arvioimme haavan kunnon, mahdolliset tulehduksen merkit ja annamme jatkohoito-ohjeet.

Hoivapalvelut:

Avustavat työt

Hoivapalvelu on kaikkea avustavaa työtä, kuten aamu- tai iltatoimissa avustamista. Se voi olla käynti, jolla varmistetaan että ruoka on syöty ja lääkkeet otettu. Se on kylvetysavun antamista, johon kuuluu kylvetyksen lisäksi ihon kunnon arviointi, rasvaus, kynsien leikkaus sekä naisilla hiusten rullaus ja miehillä parran ajo.

Yhteiskunnan tarjoamien tukien kartoitus

Kartoitamme yhdessä mitä etuisuuksia sinä olet oikeutettu saamaan. Avustamme myös hakemusten täytössä.